Block – En deckare ur balans i tiden

Block - En deckare ur balans i tiden
Utgivningsdatum 2014-09-01
Sidor 189
Format Häftad, Ebok, Pocket

En av årets mer originella deckardebutanter.
Kerstin Bergman, CrimeGarden

Josef Block är trettiosju år gammal.

Cirka trettiosju år. Svårt att veta exakt när han större delen av sitt liv hoppat runt mellan olika tidsepoker på uppdrag av allehanda klienter som vill ha svar från det förflutna.

Ty Josef Block är något så unikt som Sveriges enda metatemporala privatdetektiv.

Vad hände egentligen med farfarsfarfadern som hittades livlös, dränkt i öl? Varför dog en rad för varandra okända människor under mystiska omständigheter – alla på olika konserter? Och vilket öde mötte egentligen Blocks gamla kamrater från barndomens 1910-tal?

Med sin unika förmåga att förflytta sig i tiden har Block vigt sitt liv åt att räta ut alla frågetecken hos de som vänt sig till honom, men även de från hans eget förflutna.

Köp nu från 59 kr

Block - En deckare ur balans i tiden


Adlibris
Dito
iBookstore
Amazon

Recensioner

Block är en underbar deckare, som knappt släpper greppet om sin läsare. Det ger mig en känsla av Millennium-bok, även om det är halv fyra på morgonen så förmår jag knappt lägga den ifrån mig.
Kulturbloggen

Jag läser och jag njuter av en säregen, egensinnig och annorlunda deckare och jag vill bara ha mer! Det som gör att jag gillar detta extra mycket är också hur skickligt Hånberg skildrar Stockholm, för det är enbart i Stockholm vi befinner oss i, genom olika århundranden.
Midnattsord

Jag är mest besviken över att boken tog slut alldeles för snabbt. För den är riktigt skön. Det är en av de här gångerna där jag blir alldeles ställd över att ha missat ett författarskap som trots allt känns väldigt klockrent, överraskad av att det har passerat förbi mig onoterat.
Boktradition

Med stor entusiasm ger Daniel Hånberg Alonso läsaren en tydlig känsla av hur livet var för huvudstadens invånare när tidsandan var en helt annan.
Johan Lindberg, Mitt Stockholm, SvD

Hånberg Alonso är ingen oäven historie- och novellförfattare. Som dramaturgiskt påhitt är det värt en femma av fem.

Åsa Pettersson, DAST Magazine

En av årets mer originella deckardebutanter.

Kerstin Bergman, CrimeGarden

Fascinerande! En finsmakardeckare!

Smålandsposten

Har läst ditt verk och jag blev riktigt uppiggad. Gillar både deckare och historia. Uppskattar ditt grepp att ”droppa” Stockholmianakuriosa i texten och även Blocks metatemporala förmåga.

Torvald Olsson-Sundelin, Stockholms Stadsmuseum

Originalitet fanns det i massor, historisk förankring var det gott om, underhållande läsning var det absolut.

Daniel Gunnarsson, LitteraturMagazinet